7 ritualuri pentru a menține tenul curat și frumos

Posted: December 17, 2015 By:

Fără îndoială, toate femeile îşi doresc un ten perfect şi ar face orice ca să obţină acest efect de invidiat. Dar problema este: „cum pot obţine un astfel de ten în paşi simpli?”

Pentru a avea şi a menţine un ten curat şi sănătos, este vital ca orice femeie să aibă în vedere 7 ritualuri importante manifestate prin câţiva paşi simpli necesari în îngrijirea tenului.

Spălarea cu apă rece în fiecare dimineaţă
Pare un lucru extrem de banal, cosiderat aproape nesemnificativ, dar care joacă un rol foarte important în menţinerea unui ten frumos. Deşi pare că nici nu ar fi un ritual de înfrumuseţare, spălatul cu apă rece este cheia tuturor ritualurilor şi ar trebui să fie inclus în rutina zilnică a oricărei femei. Prin spălarea cu apă rece dimineaţa, atunci când tenul este odihnit, deschideţi astfel porii feţei şi lăsaţi tenul să respire şi să se împrospăteze, acesta căpătând un aer de prospeţime şi curăţenie. Astfel, veţi putea preveni apariţia acneei, a punctelor negre şi a altor impurităţi dăunătoare tenului. Este un pas de la care porneşte orice tip de îngrijire a feţei.

Hidratarea tenului
Este foarte important ca tenul dumneavoastră să fie mereu hidratat, iar serurile de calitate ajută şi hidratează tenul în profunzime. Aplicaţi concentratele serum după ce aţi curăţat bine tenul; astfel veţi avea parte de un ten hidratat, cu un aspect perfect şi catifelat. Hidratarea nu poate lipsi din îngrijirea dumnevoastră zilnică. Prin pătrunderea serurilor în profunzimea tenului, celulele tenului sunt hrănite, iar în timp, hidratând constant tenul, puteţi preveni imperfecţiunile şi chiar ridurile.

Demachierea
Acest ritual are de asemenea un rol foarte important în menţinerea sănătăţii tenului deoarece prin curăţarea tenului de impurităţi şi eventual de machiaj se deschid porii feţei, lăsând tenul să respire şi, de asemenea, curăţă tenul de eventualele imperfecţiuni. Dacă dormiţi peste noapte cu machiajul pe faţă, riscaţi ca porii feţei să rămână închişi şi să dauneze feţei dumneavoastră, ba chiar pot apărea riduri şi diverse imperfecţiuni. Aşa că nu ezitaţi să adăugaţi acest ritual în rutina dumneavoastră zilnică de îngrijire.

O dietă echilibrată
Frumuseţea dumneavoastră vine în primul rând din interior şi pe lângă urmarea paşilor corecţi şi folosirea produselor corespunzătoare, o dietă echilibrată este foarte importantă pentru a avea un ten frumos. Alimentaţia dumneavostră are un efect important asupra sănătăţii, iar printr-o dietă echilibrată şi tenul dumneavoastră va avea un aspect sănătos.

Măştile faciale
Pentru a avea un ten de invidiat este necesar să îl îngrijiţi permanent, astfel încât acesta să-şi menţină elasticitatea şi vitalitatea. Măştile faciale vă ajută să vă relaxaţi tenul după o zi lungă (stresul fiind foarte nociv pentru sănătatea tenului), curăţă porii şi indeparteaza celulele moarte şi hidratează pielea feţei. Este important să aveţi un moment de răsfăţ şi relaxare în fiecare zi, care să vă înfrumuseţeze tenul şi care să vă facă să uitaţi de stresul cotidian.

Masaj facial
Acest ritual de îngrijire este foarte benefic tenului dumneavoastră deoarece vă ajută să vă relaxaţi pielea şi muşchii feţei, tenul căpătând un aer de relaxare, fiind mai luminos, cu un aspect sănătos. Prin masarea uşoară, în mod circular, sub ochi şi în zona T a feţei veţi obţine un ten relaxat, cu un aspect revigorat.

Somnul
Un ten odihnit este secretul frumuseţii oricărei femei. Este foarte important atât pentru frumuseţea tenului dumneavoastră, cât şi pentru sănătate. Dacă respectaţi orele de somn, automat tenul dumneavoastră va radia de frumuseţe şi astfel vor dispărea anumite imperfecţiuni, precum cearcănele şi pungile de sub ochi. Până la urmă, o viaţă sănătoasă aduce şi un ten frumos!

Astfel, urmând aceşti simpli paşi şi având grijă zilnic de tenul dumneavoastră veţi avea parte de rezultate uluitoare şi un ten perfect, ce va întoarce toate privirile.