Aloe Vera și rolul ei în hidtratarea tenului

Posted: December 17, 2015 By:

Aloe vera conţine 99% apă, dar procentul rămas de 1% este atât de bogat în ingrediente încât valorează asemeni unui întreg. Specialiştii spun că această plantă include nu mai puţin de o sută de minerale, vitamine şi amino acizi care acţionează simultan. Cu un asemenea conţinut de energie, nu este de mirare că aloe vera câştigă tot mai multă popularitate şi în ţara noastră. Este un adevărat panaceu, poate fi utilizată intern şi extern într-o mulţime de afecţiuni sau pur şi simplu pentru a susţine nevoia organismului de nutrienţi. Dar nu putem vorbi despre beneficiile pe care le aduce, fără a menţiona rolul ei în hidratarea tenului. Aloe vera funcţionează ca o alternativă naturală şi non-invazivă a implantului de colagen şi face minuni asupra pielii marcate de trecerea timpului.

Vitamina A, de care aloe vera nu duce lipsă, este unul dintre cei mai puternici duşmani ai ridurilor şi ai petelor apărute pe piele. Vitamina B3 întăreşte bariera naturală a teşuturilor împotriva factorilor iritanţi de mediu şi împiedică totodată pigmentarea pielii. În acest fel, elimină roşeaţa şi petele accentuate pe măsură ce înaintăm în vârstă. Aloe vera conţine într-o cantitate însemnată şi vitamina C, un alt inamic declarat al semnelor de maturitate. Aceasta elimină radicalii liberi, despre care se ştie că accelerează procesul de îmbătrânire celulară şi ajută pielea să îşi menţină fermitatea pentru cât mai mult timp. Iar vitamina E este ajutorul nostru de bază în lupta împotriva deshidratării. Magneziul previne bolile de piele, cuprul conferă fermitate, în timp ce seleniul redă elasticitatea. Iar acestea sunt doar câteva dintre vitaminele şi mineralele pe care le conţine aloe vera.

Gelul de aloe vera se foloseşte pentru tratarea mai multor afecţiuni ale pielii, dintre care unele destul de severe, cum ar fi arsuri, arsuri solare, degerături sau chiar psoriazis. Există studii care au relevat că aloe vera stimulază circulaţia din tesut şi distruge bacteriile, ceea ce sugerează că planta poate accelera procesul de vindecare. Aceste proprietăţi fac din aloe vera un ingredient utilizat pe scară largă în industria cosmetică, servind ca bază în prepararea cremelor pentru tenurile problematice sau a produselor de protecţie solară. Nu ar strica să aveţi în această perioadă o rezervă de aloe vera, special pentru zilele de vară în care vă expuneţi la soare mai mult decât ar trebui. În cazul în care nu aveţi de unde să vă procuraţi planta, găsiţi în comerţ suficiente produse care utilizează la maximum beneficiile ei. Senzaţia de arsură solară nu este deloc plăcută, iar dacă aceasta se produce la nivelul feţei, efectele sunt cu atât mai deranjante. În această situaţie, este recomandat să aplicaţi cât mai repede o mască ce conţine aloe vera. Rezultatul este imediat, mai ales că planta are rol de analgezic, antipruritic şi astringent, iar senzaţia de disconfort se va atenua considerabil. În plus, conţinutul bogat în apă va asigura instant hidratarea necesară şi va accelera procesul de vindecare.

Aloe vera acţionează totodată ca un emolient asupra pielii, pe care o face mai fină şi mai elastică. Drept urmare, este recomandată şi doamnelor trecute de prima tinereţe care doresc să îşi recapete vitalitatea tenului.