Cum ne îngrijim pielea după expunerea la soare

Posted: December 17, 2015 By:

Dincolo de beneficiile incontestabile pe care le are soarele asupra pielii, cum ar fi infuzia de vitamina D, cei mai mulți dintre noi au experimentat, cel puțin o dată, și reversul medaliei.

Arsurile solare sunt atât de comune în special în sezonul estival, încât nu le mai este atribuită gravitatea adecvată. Vacanțele la mare conțin în mod obligatoriu roșeața usturătoare de pe față, spate și piept, senzația de mâncărime atunci când pielea începe să se vindece și inestetica “schimbare” de piele.

Chiar și în cazul în care ai reușit să nu te arzi, pielea are totuși nevoie de o îngrijire specială după expunerea la soare.

Hidratare, hidratare și din nou hidratare

Deshidratarea este primul strigăt de ajutor al pielii. După expunerea la soare, o cantitate însemnată de apă din organism și de la nivelul epidemei se pierde, iar aportul de lichide trebuie suplimentat instant.

Înainte de a trece la remedii, să nu uiți să bei suficientă apă, mai ales pe timpul verii. Dacă nu te simți suficient de motivată să te hidratezi mai mult, ține minte că pielea uscată va îmbătrâni mai repede. Și nu vorbim aici doar despre tenul care se va rida, ci și despre coapsele și posteriorul care își vor pierde din fermitate.

Pielea este la fel de însetată, iar hidratarea în acest caz ar trebui făcută cu produse speciale, mai puternice decât cele pe care le folosești în restul anului. Poți găsi creme de corp și față sau măști pentru tenul expus la soare, care au o putere de acțiune mai mare și care readuc rapid nivelul optim de hidratare al epidermei.

Și uleiurile sunt utile în aceste situații, la fel și untul de shea, renumit pentru proprietățile sale de reconstrucție.

Aport de vitamine

Pe lângă apă, pielea expusă la soare va avea nevoie și de vitamine, în special vitaminele A și E. Mii de studii au demonstrat deja că vitamina A este un puternic rival al îmbătrânirii, iar în situația de față acționează pentru a contrabalansa efectul de aging al soarelui. În ceea ce privește vitamina E, aceasta este puternic hidratantă și, drept urmare, vitală pentru piele după expunerea la soare. Cele două suplimente pot fi găsite în fructe și legume, dar pentru o acțiune rapidă poți opta pentru uleiuri esențiale, pe care să le aplici pe porțiunile afectate de razele solare. Uleiul de migdale, spre exemplu, este foarte bogat în vitamina E.

Îngrijire delicată a tenului

Briza mării este extrem de plăcută în zilele caniculare de vară, dar aduce cu ea impurități care se acumulează pe față. În plus, datorită texturii aspre, nisipul produce o ușoară exfoliere a pielii. Ultimul lucru pe care trebuie să îl faci este să soliciți și mai mult tenul! Curățarea nu ar trebui făcută cu produse abrazive, care ar putea deranja echilibrul și așa firav al acestuia. Este recomandat să aștepți câteva zile până la următoare exfoliere. În schimb, aplică pe ten o mască intens hidratantă, pentru ten sensibil sau special concepută pentru expunerea la soare.