Cum să vă mențineți tenul tânăr?

Posted: December 17, 2015 By:

Nu este un secret faptul că, după un anumit prag al vieţii, femeile devin reticente în a-şi dezvălui adevărata vârstă. Şi aşa cum despre ochi se spune că sunt oglinda sufletului, sunt sigură că nu mă veţi contrazice când spun că tenul vă divulgă anii mai bine decât actul de identitate.

Timpul nu trebuie neapărat să ne fie duşman. O piele îngrijită corespunzător se va menţine tânără şi luminoasă pentru mulţi ani. Există, din păcate, o opinie destul de adânc înrădăcinată potrivit căreia îngrjiirea tenului, în special pe componenta de anti-rid, trebuie să înceapă după 30, 35 de ani. Nimic mai greşit! Sigur, este recomandat să alegeţi produsele cosmetice potrivite vârstei, dar nu trebuie să aşteptaţi ca pielea să vă dea semnale de alarmă înainte de a începe să le utilizaţi. Hidratarea, înainte de toate, este vitală şi trebuie să devină asemenea unui crez pentru orice femeie care doreşte să păstreze vitalitatea tenului până la a doua sau chiar a treia tinereţe.

Dacă vă număraţi printre femeile cu ten problematic, fie că este vorba despre acnee, ten foarte gras sau, dimpotrivă, uscat şi extrem de sensibil la factorii de mediu, ştiţi cât de dificilă poate fi găsirea unui produs potrivit. Serurile cosmetice ar putea fi soluţia. Nu sunt o noutate, nici măcar în ţara noastră, dar nu sunt nici la fel de cunoscute şi intens promovate ca celelalte metode de îngrijire a tenului, precum tradiţionalele creme, de exemplu. Iar aceasta este o defavoare, deoarece sunt foarte eficiente şi pot aduce o mulţime de avantaje.

Serurile cosmetice. Ce sunt şi cum acţionează

Diferenta majoră dintre seruri şi cremele tradiţionale este capacitatea de penetrare a pielii. În principiu, ambele conţin aceleaşi ingrediente, dar diferă cantitatea de substanţe active. Serurile au până la de zece ori mai multe substanţe şi, drept urmare, acţionează mai repede şi sunt mai eficiente. Atunci când aplicăm aceste concentrate, pielea primeşte instant cantitatea necesară de substanţe active într-o formă care îi permite să le asimileze mai uşor. Un alt avantaj major al serurilor este faptul că pot fi folosite indiferent de vârstă. Sunt la fel de eficiente pentru un ten problematic de adolescent, precum şi în lupta cu ridurile, pentru un ten matur. Le puteţi recomanda cu încredere şi soţilor, iubiţilor sau prietenilor cu pielea sensibilă după ras. Oricare ar fi cazul, rezultatele se vor vedea foarte repede. În cazul ridurilor, de exemplu, acestea se vor diminua chiar în interval de timp radid. Mai mult decât atât, cu cât utilizarea aceluiaşi ser este mai îndelungată, cu atât se va îmbunătăţi aspectul tenului. Cu alte cuvinte, atunci când găsiţi un ser potrivit nevoilor dvs, rămâneţi cu el! Pielea va deveni mai fermă, mai sănătoasă şi mai frumoasă cu fiecare utilizare în parte.

Important este să alegeţi serul potrivit pielii şi problemelor de ten cu care vă confruntaţi. Un ten gras sau mixt va avea nevoie de un ser uşor, care să nu încarce faţa. Pe de altă parte, pentru pielea uscată este recomandat un concentrat pe bază de uleiuri vegetale bogat în antioxidanţi.

Serurile au efecte imediate şi de aceea sunt folosite uneori ca soluţii de ultim moment, în cazul în care aveţi nevoie de un lifting instant, înainte de o petrecere, de exemplu, la care vreţi să arătaţi impecabil. Cu toate acestea, specialiştii recomandă să introducem utilizarea concentratelor în ritualul zilnic de înfrumuseţare, pentru rezultate sporite şi de durată. Astfel, substanţele active pătrund mai adânc în structura pielii, se acumulează acolo şi continuă să acţioneze pentru o perioadă de câteva luni de zile.

Cum trebuie aplicate serurile

Nu există un ser universal, care să rezolve orice problemă, pentru orice tip de ten. Dar, din fericire, există mai multe concentrate, potrivite pentru orice situaţie. Spre exemplu, în cazul în care tenul dvs. suferă la expunerea cu aerul rece sau cu apa calcaroasă, puteţi opta pentru un ser bogat în antioxidanţi şi uleiuri vegetale de Echium, trandafir sălbatic sau șofran, pentru a îmbunătăţi elasticitatea pielii, care are tendinţa de a deveni rigidă atunci când este uscată. Vitamina E face, de asemenea, minuni, asupra tenului. Pentru un ten matur, este recomandat un concentrat pe bază de rodie sau morcov. Substanţele active şi uleiurile vegetale au rolul de a proteja pielea de influenţele mediului, oferă elasticitate şi produc un efect de netezire şi întinerire. Pentru a spori efectul serului, este bine să aplicaţi şi seara, înainte de culcare, un concentrat special pentru timpul nopţii, eventual de la acelaşi producător. La fel ca în cazul oricărui produs cosmetic, eficienţa se dublează dacă este utilizat pe timp de zi, precum şi pe timp de noapte. În plus, pielea nu va avea niciodată prea mulţi antioxidanţi, compuşi folosiţi în cea mai mare parte a concentratelor. Dimineaţa, aplicaţi un strat subţire pe pielea curată şi lăsaţi să treacă 2, 3 minute înainte de a folosi crema de protecţie solară sau oricare alt produs. În acest fel, tenul va fi protejat pe tot parcursul zilei împotriva influenţelor de mediu (soare, praf, poluare). Iar seara, înainte de culcare, aplicaţi un nou strat, pentru a nu opri acţiunea substanţelor active.

Aceste seruri sunt eficiente şi în cazul unui ten acneic. Nu trebuie să vă faceţi griji dacă folosiţi un unguent pentru tratarea acneei, întrucât acţiunea concentratelor nu modifică şi nu este modificată de tratamentul medical. Pentru siguranţa dvs, puteţi cere sfatul medicului dermatolog.

Serurile acţionează local, pe diferite zone ale feţei şi ale corpului: pleoape, gât, decolteu, etc. Şi orice femeie ştie că fiecare dintre aceste zone este extrem de sensibilă la trecerea timpului şi are o tendinţă naturală de a se „încreţi” înainte de termen dacă nu este îngrijită. De aceea este important să le acordăm o atenţie deosebită şi, repet, să le îngrijim corespunzător din timp. Este ştiut faptul că e mai uşor să previi decât să tratezi.

Dincolo de rezultatele miraculoase ale serurilor cosmetice, să nu uitaţi că frumuseţea, inclusiv cea a pielii, se bazează pe un stil de viaţă sănătos. Un regim alimentar compus din fructe şi legume, bogate în vitamine şi minerale, alături de mişcarea zilnică, se vor reflecta şi asupra tenului, care îşi va păstra vitalitatea pentru un timp îndelungat. Serurile vă vor ajuta în acest proces de menţinere a aspectului tânăr.