DESPRE PRODUSE

Prin tot ceea ce facem, ne străduim să menţinem sănătatea, frumuseţea şi calitatea vieţii dumneavoastră.

Produsele noastre cosmetice au fost dezvoltate pentru nevoile specifice ale fiecăruia dintre dumneavoastră, iar produsele farmaceutice / de sănătate vă sprijină în prevenirea şi alinarea bolilor.

Calitatea este cel mai important aspect pentru noi, si este dovedită prin atingerea unor standarde înalte şi măsuri adecvate pentru controlul calităţii. Preţuim natura şi tot ce ne oferă aceasta şi de aceea tratăm resursele cu responsabilitate, nu doar în timpul producţiei.

Vă oferim câteva informaţii şi sfaturi legate de produsele cosmetice, wellness şi sănătate.

Măştile de faţă oferă îngrijire intesivă, prin conţinutul de ingrediente active, dar în acelaşi timp contribuie la starea generală de bună dispoziţie, prin efectul de relaxare pe care îl produc. Cu un minim de efort, colţul dumneavoastră preferat din casă se transformă într-o adevărată oază wellness.

Măştile de faţă au crescut enorm în popularitate în ultimii ani, iar în prezent ritualul de înfrumuseţare nu mai poate fi gândit în absenţa acestui produs. Acestea asigură hidratarea tenului, reduc ridurile, elimină impurităţile, ajută la ameliorarea senzaţiei de piele aspră, curăţă tenul gras, redau luminozitate pielii şi o protejează de factorii dăunători de mediu. În plus, uleiurile şi parfumurile eterice elimină stresul, tensiunea şi oboseala şi oferă un moment de răsfăţ de care oricine are nevoie.

Măştile au o gamă variată de utilizări. Sunt eficiente în cazul tuturor tipurilor de ten, datorită gamei la fel de extinse de ingrediente şi substanţele active care se regăsesc în componenţa lor: vitamine, minerale, Q10, argilă din Marea Moartă, caolin, substanţe active vegetale precum aloe vera sau ulei de germeni de grâu. Iar acestea sunt doar câteva dintre ingrediente. În laboratoarele producătorilor sunt testate în permanenţă noi componente, care să acopere o gamă şi mai largă de probleme ce pot fi soluţionate cu ajutorul măştilor.

În funcţie de consistenţă şi de modul de utilizare, măştile pot fi de tip cremă, gel, peeling, peel-off şi măşti cu argilă.

Măștile cremă

Aceste măşti hidratează pielea, susţin şi încurajează funcţiile naturale ale tenului, restructurează configurarea celulară, conferă elasticitate şi contribuie la o imagine strălucitoare. Astfel de produse sunt Schaebens Mască Hidratantă şi Schaebens Mască Antirid.

Pentru porţiunea sensibilă din jurul ochilor există măşti speciale, cum ar fi Schaebens Mască Ochi & Buze. Acestea au rolul de a atenua ridurile şi cearcănele şi de a netezi pielea. După ce masca a fost absorbită în piele, surplusul se îndepărtează folosind un şerveţel cosmetic. Eventuale resturi din preajma ochilor se palpează ușor, pentru a pătrunde în piele.

Măștile argilă

Acestea sunt ideale pentru tenul gras/uleios şi mixt, deoarece îndepărtează impurităţile şi celulele moarte, curăţând în profunzime porii şi prevenind astfel apariţia coşurilor. În multe cazuri, măştile conţin argilă din Marea Moartă, cum este şi Schaebens Mască cu Argilă din Marea Moartă, care are un conţinut ridicat de minerale şi oligoelemente sau caolin. Măştile de argilă se aplică uniform pe faţă, gât şi decolteu. După uscare, argila se îndepărtează cu apă calduţă. Tenul va rămâne mai curat şi mai catifelat.

Măștile gel

Măştile gel hidratează puternic tenul şi îl împrospătează. Substanţele active, cum este mentolul de exemplu, au efect răcoritor şi revigorant, iar semnele stresului vor dispărea rapid. Pielea va arăta fresh, curată şi sănătoasă.

Măștile de exfoliere/purificare

Măştile de exfoliere/purificare curăţă tenul în profunzime, elimină impurităţile şi celulele moarte. Sunt produse pe care le puteţi folosi la începutul ritualului de înfrumuseţare, pentru că au rolul de a pregăti tenul pentru următoarele etape. Există două variante de măşti de exfoliere/purificare: măştile peeling şi măştile peel-off.

Măștile peeling

Măştile Peeling îndepărtează celule moarte cu ajutorului acizilor din fructe sau a corpilor fini de exfoliere din granule naturale ori sintetice. Produsele cu adevărat eficiente conţin ambele componente, aşa cum este şi Schaebens Mască Căpşuni. Măştile peeling se aplică prin masarea uşoară pe pielea umedă şi se îndepărtează prin clătire cu apă călduţă.

Măștile peel-off

Măştile peel-off, ca de exemplu Schaebens Mască Peel-Off, sunt compuse de regulă dintr-un gel care este aplicat uniform pe față. Pe măsură ce se usucă, produsul se transformă într-un film subțire, care trebuie exfoliat. În cazul în care mai rămân resturi, acestea se îndepărtează ușor cu apă călduță. Folia are rolul de a îndepărta celulele moarte, prin prezența acizilor de fructe, iar masca vitalizează tenul și stimulează sangvinizarea de la nivelul pielii.

Concentratele, fiolele sau serurile sunt produse de îngrijire intensivă cu textură uşoară. Conțin substanțe active în concentrații mari, ceea ce le garantează eficiența maximă într-un timp foarte scurt. Se aplică după curățarea tenului și înainte de aplicarea cremei de zi sau a machiajului. Cu toate că pot soluționa o gamă variată de probleme, concentratele nu trebuie privite drept înlocuitori ai produselor de îngrijire zilnică, de zi ori de noapte, ci ca suplimente care să întregească ritualul. Datorită concentrației mari de substanțe active, sunt necesare doar câteva picături pentru a atinge efectul scontat. Sunt ușor de aplicat și sunt absorbite rapid de piele.

Modul în care acționeză concentratele, fiolele sau serurile diferă în funcție de problemele și nevoile tenului. Acestea hidratează, previn apariția ridurilor, cum este Schaebens Concentrat Antirid, ori reduc ridurile deja instalate, protejează și catifelează tenul uscat, îngrijesc tenul sensibil, protejează împotriva factorilor nocivi de mediu, restructurează şi revitalizează tenul matur, calmează tenul expus prea mult la soare, atenuează semnele oboselii și revitalizează tenul, oferindu-i elasticitate şi energie, curăță porii, reduc petele pigmentale şi calmează pielea iritată.

Concentratele au în compoziție substanțe active precum extracte vegetale, uleiuri esenţiale, lipozomi, ceramide, vitamine, minerale, ulei de măsline, apă termală, dar și ingrediente exotice precum ulei de andiroba şi copaiba din Brazilia, caviar, ciuperci chinezeşti reishi, extracte din drojdie, ginseng sau mătase. Toate acestea acționează pentru sănătatea și frumusețea tenului dumneavoastră.

Concentratele se utilizează zilnic, ca etapă intermediară a ritualului de înfrumusețare: după curățarea tenului și înainte de aplicarea cremelor de zi ori de noapte. Se tamponează uşor pe față, gât şi decolteu, pentru a stimula circulaţia. Este recomandat ca o dată pe săptămână să se aplice o mască exfoliantă sau purificatoare, care elimină celulele moarte și facilitează pătrunderea substanţelor active în piele. Este recomandat să evitați zona din jurul ochilor, deoarece concentratele pot produce ușoare iritații din cauza substanţelor intense. Pentru rezultate optime, se recomandă o perioadă de utilizare de aproximativ patru săptămâni.

Acest ingredient se regăsește de obicei în compoziția măştilor faciale şi în împachetările cu nămol. Poate fi distribuită sub formă de pulbere sau în rețete pregătite, cum este și Schaebens Mască cu Argilă din Marea Moartă. Împachetările cu nămol din Marea Moartă pot fi utilizate ca tratament suplimentar de wellness, spre exemplu la spa ori în timpul unei băi relaxante, deoarece au un efect benefic asupra stării generale. În plus, purifică şi tonifiază pielea, au efect antiinflamator şi calmează tenul iritat şi influenţat de stresul cotidian. După tratament, pielea rămâne fină şi suplă.

Sarea și argila din Marea Moartă sunt produse naturale a căror eficiență este recunoscută încă din Antichitate. Romanii, regi şi comercianţi bogaţi, obișnuiau să se relaxeze la Marea Moartă, o locaţie apreciată pentru beneficiile ei terapeutice. Marea Moartă este punctul cel mai adânc de pe suprafaţa pământului, situat la aproximativ 417 metri sub nivelul mării. Izvoarele subterane, vechi de milioane de ani, produc minerale şi oligoelemente preţioase, cum ar fi calciu, magneziu, acid silicic, fier, bromid şi iod. Datorită acestei compoziții unice, atât sarea cât şi argila din Marea Moartă sunt ingrediente unicat, extrem de căutate în industria farmaceutică și cosmetică.

Efect terapeutic – Sarea din Marea Moartă sprijină procesele de vindecare a pielii. Persoanelor cu boli ale pielii precum psoriazis sau neurodermatită li se recomandă adesea o cură la Marea Moartă. Aerul îmbogăţit cu minerale şi tratamentele terapeutice cu sare şi nămol alină şi vindecă diverse boli ale pielii. Pentru cei care nu pot ajunge acolo, există soluții simple și la fel de eficiente: produse care au incorporat puterea vindecătoare a sărurilor și mineralelor din Marea Moartă și care pot fi utilizate acasă.

Frumusețe și relaxare – Sarea din Marea Moartă aduce avantaje tuturor tipurilor de piele, nu doar în cazul tenului problematic. O baie cu sare de mare este un prilej perfect de relaxare pentru trup și suflet deopotrivă, deoarece este bogată în minerale şi oligoelemente care susțin circulația sanguină de la nivelul pielii, hidratează și în același timp stimulează metabolismul. Substanţele active fac din sare un ingredient cheie în ritualurile de relaxare și wellness. Pielea este îngrijită, învigorată şi va arăta fresh și sănătoasă.

Trebuie reținut că băile nu trebuie să fie prea lungi (20 de minute) și mai ales să nu fie prea fierbinți, de maxim 37°C. După o astfel de baie, este recomandat să aveți un moment de repaos înainte de a relua din plin activitatea.

Efectul benefic al substanțelor din Marea Moartă este apreciat și în creme, exfoliante, loţiuni de spălare sau geluri de duş. Sarea are proprietăți astringente, elimină impuritățile, desprinde celulele moarte și hidratează, lăsând pielea fină și netedă. O exfoliere naturală cu sare de mare şi ulei de măsline, migdale sau susan, are ca efect o pielea fină la atingere, mai ales la mâini, genunchi şi coate, unde pielea este în general mai aspră. Pentru tenul sensibil, există exfolieri cu granulaţie mai fină, precum Schaebens Exfoliere Marea Moartă.