VĂ RĂSPUND EXPERȚII

Dr. Med. Werner Voss, Dermatolog și Venerolog la Institutul Dermatest din Münster, răspunde cu plăcere întrebărilor dvs. legate de tolerabilitate, ten și cosmetică.

Poate că te întrebi de ce ar trebui să folosești măști faciale, când ai deja o gamă întreagă de produse incluse în ritualul tău zilnic de înfrumusețare. Răspunsul este simplu: sunt eficiente și acționează cu succes într-o mulțime de probleme ale tenului. Curăţă, revigorează, hidratează, întineresc pielea şi o protejează împotriva stresului de zi cu zi. Practic, măștile oferă o porție suplimentară de îngrijire și întregesc rutina de înfrumețare. În plus, nu reprezintă doar un moment special pentru ten, ci pot oferi, prin modul special de utilizare, relaxare pentru trup şi suflet.
Măştile faciale din categoria Wellnes, pentru relaxare, se pot folosi ori de câte ori simțiți nevoia unui moment de răsfăț pentru ten. În cazul măştilor Anti-Aging, este important ca acestea să fie utilizate regulat pentru a optimiza și prelungi efectele. În cazul în care îți faci griji că ai putea supraîngriji tenul, acest risc este practic inexistent. Cu toate acestea, este bine de știut că măştile bogate în ingrediente, precum măştile peeling, trebuie adaptate tipului de ten și utilizate o dată sau de două ori pe săptămână. Măştile cremă pot fi aplicate mai des, deoarece acționează ca un strat de protecție împotriva factorilor externi, de care avem mereu nevoie.
În timpul somnului, rata diviziunii celulare atinge maximul astfel că pielea se regenerează într-un ritm alert. Pentru a da o mână de ajutor naturii, poți sprijini procesul de regenerare prin produse corespunzătoare, mai bogate în ingrediente decât cele de uz pe timp de zi, cum este de exemplu Schaebens Concentrat de Noapte.
Porţiunea de piele din jurul ochilor este mai subţire şi mai sensibilă decât restul tenului. Necesită o îngrijire aparte, cu produse create special pentru această zonă și care sunt certificate nu doar dermatologic ci și oftalmologic. Poți folosi de exemplu o mască Schaebens Ochi & Buze, care oferă o îngrijire aparte, reduce ridurile mimice, cearcănele şi sacul lacrimal şi hidratează această porțiune. Masca Schaebens Ochi & Buze este cel mai vândut produs pentru pielea din jurul ochilor în Germania, conform Institutului de Cercetare a pieței Nielsen.
Dacă ai un ten problematic și te confrunți cu impurități și coșuri, sunt recomandate măştile care conţin substanţe active antibacteriene, precum uleiul de Arbore de Ceai sau Acid Salicilic, pe care le regăsești de exemplu în măştile Schaebens pentru Ten Curat. La fel de eficiente sunt, în acest caz, și măştile cu argilă de Marea Moartă sau Caolin. Pentru a completa ritualul, poți folosi și măşti peeling, care curăţă porii pielii în profunzime, prevenind formarea și apariția acneei.
Utilizarea produselor Anti Aging este recomandată începând de la vârsta de 25 de ani, când pielea pierde din capacitatea de a rămâne hidratată, încetineşte producţia de colagen şi elastină. În jurul acestei vârste apar primele riduri, fine la început, din cauză că tenul își pierde din fermitate și elasticitate. Îi putem da o mână de ajutor prin folosirea unor produse care să lupte împotriva efectelor dăunătoare ale mediului. După 30 de ani, îngrijirea anti-rid ar trebui să devină regulă de aur, pentru a stopa semnele îmbătrânirii tenului și pentru a preveni a apariția altor riduri.
În cosmetică, hidratarea este fundamentală pentru îngrijirea zilnică a tenului. Nu ar trebui să aștepți o anumită vârstă pentru a începe să folosești produse de hidratare, pentru că pielea tânără are la fel de multă nevoie de acest tip de îngrijire. Vara, tenul nostru este expus intensiv la soare, iar în sezonul rece, pielea este solicitată prin aerul uscat al încălzirii artificiale şi prin trecerile dese de la cald la rece. Dacă ai experimentat măcar o dată senzația neplăcută de ten uscat şi tensionat, înțelegi de ce avem nevoie de produse de hidratare. Acestea reglează echilibrul pielii, iar tenul rămâne neted și catifelat. Poți folosi Masca Hidratantă Schaebens pentru o porţie în plus de îngrijire şi hidratare.
Dacă aveți un ten sensibil, ar trebui să urmăriți ca produsul pe care îl folosiți să nu aibă alcool și să nu abunde în parfum şi uleiuri eterice. Pentru un plus de siguranță, produsul se va aplica întâi pe o porţiune mai puţin evidentă a braţului și abia apoi pentru faţă.
Produsele de exfoliere pot fi folosite atunci când tenul arată palid şi obosit și reprezintă un pas premergător ritualului complet de înfrumusețare, pentru ca pielea să poată absorbi mai uşor substanţele active. Peelingul este cu atât mai eficient în cazul unei ten impur, cu pori înfundați, pentru că acționează în profunzime și îi oferă o nouă strălucire. Aceste produse trebuie aplicate prin masaj fin, nu mai des de 1-2 ori pe săptămână.
Măștile Schaebens sunt ambalate în porţii unice, numite șaseuri, împărțite în una sau două întrebuințări. Acest tip de ambalare prezintă mai multe avantaje comparativ cu tuburi sau recipiente obişnuite, dar cel mai important aspect este cel al igienei și al prospețimii. Consumatorul are astfel garanția că de fiecare dată când va folosi produsul se va bucura deplin de proprietățile sale, nealterate de lumină sau impurităţi bacteriene, așa cum se întâmplă în cazul în care s-ar desface ambalajul în repetate rânduri. În plus, foliile pentru producţia șaseurilor sunt mult mai ieftine decât alte recipiente, iar asta înseamnă un preț mai mic pentru măşti. Un alt beneficiu al șaseurilor este că sunt ușoare, practice și pot fi transportate oriunde (concediu, călătorii, sauna, spa).
Pe fiecare ambalaj al produselor Schaebens vei găsi lista ingredientelor, care oferă informaţii despre conţinutul produselor cosmetice. În toate statele membre ale Uniunii Europene există un sistem unitar de denumire, astfel că fiecare consumator poate identifica ingredientele și poate știi ce anume trebuie să omită dacă suferă de alergii sau intolerabilitate. Pentru mai multe informații puteți vizita și pagina web a Uniunii Industriei de Îngrijire Corporală şi Detergenţi, www.ikw.org.
Pentru că tot vorbim despre ingrediente, trebuie să menționăm că Schaebens folosește în componența unor produse sare din Marea Moartă, despre care se știe deja că reprezintă un adevărat izor de frumuseţe. De mai bine de 2000 de ani sunt apreciate proprietățile acestor săruri, bogate în minerale şi oligoelemente. Ceea ce în trecut era un secret știut doar de regine și împărătese s-a transformat acum în produse de înfrumusețare pe care le poate folosi oricine dorește să se simtă răsfățată. Combinaţiile speciale de substanţe active ale produselor cu sare sau argilă din Marea Moartă hidratează pielea, curăţă porii, activează împotriva impurităţilor şi coşurilor, vitalizează, netezeşte şi revigoreză tenul, iar în cazul șamponului combate apariția mătreţii.
Cele mai multe produse cosmetice pot fi păstrate 30 de luni de la data fabricaţiei. În cazul în care garanția lor este mai mică, termenul minim de valabilitate va fi imprimat pe ambalaj. De asemenea, începând cu luna martie 2005, produsele care nu au imprimat termenul minim de valabilitate trebuie să aibă înscrisă perioada în care poate fi utilizat produsul după deschidere. Majoritatea măştilor Schaebens pot fi păstrate mai mult de 30 de luni, prin urmare nu poartă termen de valabilitate şi nici perioada în care se poate păstra produsul după deschidere, deoarece este vorba despre aplicări unice. În general, este recomandat ca produsele să nu fie folosite după expirarea termenului de valabilitate, cu atât mai puțin dacă intervin schimbări ale mirosului sau consistenţei, care indică deficienţe ale calității.
Pentru că știm că multe persoane sunt preocupate de soarta animalelor, vrem să precizăm că nu testăm pe animale produsele noastre finite, respectiv materiile prime utilizate, și nici nu comandăm astfel de servicii de la terţi. Desfăşurarea experimentelor pe animale pentru testarea produselor cosmetice este interzisă în Germania din anul 1998, conform legii protecţiei animalelor, iar în cazul produselor cosmetice finite nu se mai desfăşoară testări pe animale din anul 1989, potrivit unei recomandări a Consiliului IKW (Uniunea Industriei de Îngrijire Corporală şi Detergenţi).
Înainte de introducerea unui produs cosmetic nou pe piață, se desfăşoară teste dermatologice ample, precum şi teste pentru eficienţă şi/sau chestionare. În plus, în laboratoarele Schaebens se efectuează și aşa numitele „teste epicutanate deschise“. Produsul se aplică deschis pe piele, conform recomandării de utilizare, și se urmărește dacă și cum se modifică starea pielii. Produsul ajunge în comerţ doar după ce a trecut toate testele. Toate produsele cosmetice Schaebens au primit Garanţia de 5 Stele, ceea ce înseamnă siguranţă maximă şi eficienţă optimă pentru consumatori.
În cazul în care pielea dumneavoastră reacţionează vreodată la aplicarea produselor, prin înroșire, iritație sau alte simptome asemănătoare, tot ce trebuie să faceți este să parcurgeți următorii paşi de prim ajutor:


 

  • Clătiți zona cu apă călduţă, limpede.
  • Folosiți comprese reci pentru răcorire.
  • Puteți aplica iaurt rece de la frigider.
  • Dacă aveți la îndemână, puteți administra picături sau tablete antialergice.
  • Puteți eventual să aplicați un unguent cu conţinut de hidrocortizon, pe care îl puteți achiziționa de la farmacie, fără rețetă.