ZIUA MONDIALĂ A PSORIAZISULUI

29 octombrie

Ziua Mondială a Psoriazisului a fost lansată de Federația Internațională a Asociațiilor Psoriazis în 2004. În această zi atât cei afectați de boală, cât și medici din peste 40 de tări atrag atenția asupra nevoilor oamenilor care suferă de psoriasis. Mai mult de 125 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de boala psoriazis. Până în prezent, acestă boală inflamatorie, neinfecțioasă nu este curabilă. Numai simptomele pot fi atenuate.

Cine este afectat?

Psoriazisul poate apărea independent de vârsta. De multe ori, începe să apară în copilărie și afectează în principal tineri. Este condiționată ereditar și se activează pe parcursul vieții. Pe urmă acesta funcționează intermitent.

Cum se manifestă boala?

Psoriazisul este deosebit de evident prin piela de culoare roșie, solzoasă, apar mâncărimi puternice și de creștere a producției cutane. În mod normal, bucățile de piele se desprind neobservat după aproximativ 4 săptămâni, în focarele cu psoriazis, după 3-8 zile. Cel mai afectate sunt scalpul, coatele, genunchii, palmele, unghiile și urechile. Cu toate acestea, psoriazisul poate aparea nu numai pe piele, ci poate afecta și alte organe. Consecințele psihologice pentru pacienți sunt imense. Mulți percep boala ca și limitare severă a calității vieții lor. Se simți izolați social și, adesea, de asemenea, suferă de depresie.

Diagnostic și Terapie

Pentru un tratament de succes, un diagnostic precis de către un specialist este esențial. Tratamentul precoce poate preveni progresul deteriorării articulațiilor.

Marea Moartă

Marea Moartă situată între Iordania și Israel a fost faimoasă de mai mult de 2000 de ani pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății și frumuseții pielii. Sarea de la Marea Moartă este bogată în minerale și oligoelemente. Conținutul ridicat de substanțe, cum ar fi de exemplu, magneziu, potasiu și brom au efect calmant și revitalizant asupra pielii. Climatul din regiune, soarele și aerul sărat afectează suplimentar pozitiv pielea. În special pentru pielea sensibilă, pentru eczeme sau psoriazis, un sejur la Marea Moartă are efect calmant și de vindecare. Și cosmeticele cu sare sau argilă de la Marea Moartă pot avea efect pozitiv asupra pielii.

Îngrijirea corespunzătoare

Cu îngrijirea corespunzătoare, puteți ameliora simptomele: O îngrijire de bază cu stimuli reduși aduce pielea înapoi în echilibru. Curățarea începe cu un gel de curățare ușoară, fără săpun. Exfolierea delicată ulterioară elimină din celulele excesive ale pielii și rafinează pielea. O cremă de îngrijire calmează pielea curată, menținând-o suplă și hidratată. Seria Schaebens Marea Moartă a fost special adaptată pentru nevoile pielii cu probleme. Studiile dermatologice au demonstrat eficacitatea ridicată a produselor: Pentru majoritatea subiecților, tenul s-a îmbunătățit în mod semnificativ cu utilizarea regulată.

Produsele noastre de toaletă de bază pentru ingrijire în caz de psoriazis pot fi găsite aici.

Ce mai poate ajuta în caz de psoriazis?

– sesiuni de plajă scurte

– stil de viață sănătos

– plimbări regulate în aer curat