Măștile faciale și beneficiile lor

Posted: December 17, 2015 By:

Să recunoaştem, toate femeile, indiferent de vârstă, au anumite probleme cu tenul. Este firesc. De aceea, există diferite remedii prin care aceste probleme se pot rezolva cu usurinţă.

Ca o primă soluţie, ne sar în ajutor măştile faciale. Un mod simplu prin care orice femeie poate preveni micile afecţiuni ale tenului sau poate să îşi hidrateze foarte bine tenul.

Măştile faciale sunt amestecuri de ingrediente nutritive pielii care se pot adapta în funcţie de tipul de ten pe care îl are fiecare (normal, mixt, uscat, gras, sensibil). Acestea sunt printre cele mai vechi tratamente pentru menţinerea frumuseţii tenului, care dau rezultate uimitoare încă de la primele utilizări.

De ce ar trebui să includem măştile faciale în rutina zilnică de înfrumuseţare a tenului?

O întrebare pusă frecvent de către femei, dar care le ajută să înţeleagă multitudinea de beneficii pe care le au măştile faciale.În general, femeile folosesc măşti faciale pentru corectarea anumitor afecţiuni ale pielii cum ar fi: acneea, îmbătrânirea prea rapidă şi nocivă a tenului, chiar şi unele riduri. Însă chiar şi dacă pielea feţei nu prezintă afecţiuni de acest fel, măştile sunt extrem de benefice pentru hidratarea şi păstrarea tinereţii tenului. În funcţie de tipul de mască, aceasta poate absorbi impurităţile, exfoliază, înviorează sau hidratează tenul.

Iată aici câteva tipuri de măşti faciale pentru anumite nevoi ale tenului:

Măştile hidratante sunt create pentru a menţine umiditatea tenului. Acest tip de mască este folosită în mod obişnuit pentru pielea uscată, dar și cea normală sau matură.

Măştile nutritive sunt pe bază de vitamine, nutrienţi şi, eventual, extracte din plante. Sunt folosite în mod obişnuit pentru pielea normală şi cea matură.

Măştile de exfoliere ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii uscate de la suprafaţă. Măştile care conţin ca ingredient cheie uleiuri pentru hidratare nu se exfoliază bine în mod tradiţional. Căutaţi o mască care este bună la atingere. Orice termeni de exfoliere cum ar fi „piatra ponce” sau „periaţi” ar trebui să fie pulverizaţi, astfel încât să nu zgâriaţi sau să dăunaţi pielii.

Rezultatul final în urma aplicării unei măşti faciale este un aspect vizibil a unei stări de îmbunătăţire a tenului. Cheia succesului în îngrijirea proprie a tenului dumneavoastră este de a găsi produse măşti faciale care sunt uşor de utilizat, elegante, cu ingrediente de înaltă calitate, cu extracte de ingrediente naturale, care să nu vă dezamăgească.

Înainte să aplicaţi o mască facială, asiguraţi-vă că aceasta este compatibilă cu tipul dumneavoastră de ten. Dacă nu veţi folosi o mască potrivită pielii feţei dumneavoastră, riscaţi ca masca să aibă reacţii adverse şi să cauzeze iritaţii şi neplăceri. Puteţi opta pentru mai multe tipuri de măşti, adecvate tenului dumneavoastră, şi astfel să le alternaţi pentru a obţine cele mai bune rezultate. Cel mai indicat este să optaţi pentru mai multe tipuri de măşti, astfel încat să vă puteţi satisface toate nevoile tenului. În aşa fel, veţi putea include acest ritual de îngrijire a feţei în rutina dumneavoastră zilnică.

Pentru împrospătarea sau relaxarea tenului folosiţi o mască hidratantă sau o mască cremă care să vă ajute să vă relaxaţi după o zi lungă, pentru îndepărtarea porilor şi curăţarea fină a feţei alegeţi o mască peel-off care să vă ofere un ten perfect, de invidiat, sau dacă vă luptaţi cu ridurile puteţi folosi o mască care să vă ajute să diminuaţi ridurile nedorite, oferindu-vă un ten cu aspect mai tânăr, chiar de la primele utilizări.

Astfel, puteţi alege o masca ideală pentru pielea dumneavoastră, care să vă ofere o senzaţie de hidratare şi de strălucire a tenului şi care să vă ajute să învingeţi lupta cu ridurile, acneei şi punctelor negre, într-un final oferindu-vă rezulate nemaipomenite.