Terapia din adâncuri – sărurile din Marea Moartă

Posted: December 17, 2015 By:

Dincolo de numele pe care îl poartă, Marea Moartă poate fi considerată o adevărată sursă a vieții. Este unică în lume, cu o salinitate de aproape zece ori mai mare decât a celorlalte ape. Ar fi nevoie de mult timp și spațiu pentru a putea explica multitudinea de beneficii pe care le aduc organismului sărurile și mineralele din Marea Moartă. Atunci când vorbim despre produse de întreținere și înfrumusețare, aceste săruri sunt un ingredient cheie, folosit de cei mai mulți dintre marii producători. Fie că ne referim la un ten acneic, care necesită un proces aparte de curățare și o substanță cu proprietăți antibacteriene și cicatrizante, sau la un ten matur, pentru care aveți nevoie de o soluție anti-rid, puteți opta cu încredere pentru o cremă sau o mască ce are la bază aceste săruri. Rezultatele se vor vedea rapid. Dar poate că, mai important decât atât, este faptul că substanțele vor acționa dincolo de stratul superficial al pielii. Sărurile au proprietatea de a pătrunde epiderma la un nivel mai adânc pentru a trata și cauza, nu doar efectele. Astfel că, pe termen lung, investiția într-un astfel de produs cu o concentrație optimă de substanțe active provenite din Marea Moartă va însemna, de fapt, o investiție în propria sănătate și frumusețe.

Săruri și minerale din Marea Moartă. Care sunt acestea și cum ne ajută

De la refacerea celulară a țesuturilor și până la prevenirea alergiilor sau chiar tratarea anumitor boli și afecțiuni, această apă este, cu siguranță, un adevărat izvor de sănătate. Și nu este nevoie de cunoștințe în chimie sau biologie pentru a înțelege că organele noastre au nevoie de săruri și minerale, în diferite cantități, pentu a funcționa la parametri optimi. Marea Moartă conține minerale vitale pentru organism, iar transpunerea proprietăților pe care acestea le au sub forma unor produse cosmetice este o metodă prin care țesutul uman își poate lua necesarul într-o manieră simplă și la îndemâna oricui. Spre exemplu, calciul este esențial pentru vindecarea și prevenirea infecțiilor, astfel că persoanele care au un ten ușor iritabil pot alege fără probleme o mască pe bază de săruri și minerale din Marea Moartă. Și magneziul poate fi un ajutor în tratarea pielii afectate și, în plus, stimulează regenerarea celulară. În cazul celor care se luptă cu acneea, sulful, potasiul și zincul sunt principalii aliați. Sulful acționează ca un dezinfectant natural, cu proprietăți antibacteriene, potasiul echilibrează PH-ul pielii, iar zincul ajută la cicatrizare și, în același timp, accelerează refacerea aspectului de ten curat și sănătos. Din acest motiv, sărurile din Marea Moartă sunt tot mai des amintite în tratarea cu succes a eczemelor și a psoriazisului.

Pentru doamnele preocupate de bătălia grea pe care trebuie să o ducă împotriva ridurilor este recomandat să folosească, măcar periodic, o cremă pe bază de săruri și minerale din Marea Moartă. Bromul și sodiul ajută la relaxarea mușchilor feței, manganul aduce aportul necesar de antioxidanți, în timp ce clorul și iodul contribuie la menținerea echilibrului alcalin al pielii. Astfel că măștile pe bază de săruri sunt recomandate și pentru tratamentul scalpului, mai ales în cazul persoanelor care doresc să scape de mătreață.

Dincolo de aceste proprietăți curative, sărurile din Marea Moartă sunt recunoscute în întreaga lume pentru efectul de relaxare și de energizare pe care îl oferă arunci când sunt folosite la băi.

De la Egiptul antic la lumea modernă – Tratamente pe bază de săruri din Marea Moartă.

Dacă frumoasa Cleopatra a apelat la sărurile din Marea Moartă pentru a-și menține tinerețea, este clar că lumea modernă nu poate face altceva decât să îi urmeze exemplul. Ultimul faraon cunoscut din istoria Egiptului Antic a descoperit proprietățile unice ale extractelor minerale și ale nămolului provenit din Depresiunea Iordanului și le-a aplicat în ritualurile de înfrumusețare. După mai bine de două mii de ani de evoluție, apele mării își păstrează însușirile unice și rămân un ingredient de bază în preparea produselor care ne ajută să ne menținem sănătatea, frumusețea și vitalitatea. Altfel spus, sărurile din Marea Moartă sunt bune pentru trup și pentru suflet deopotrivă.

În funcție de problemele și nevoile fiecăruia, acestea pot fi folosite pentru ten, pentru scalp sau pentru corp. Puteți găsi, de la același producător, seturi complete de îngrijire pe bază de săruri și minerale din Marea Neagră. Spre exemplu, pentru îngrjirea tenului, puteți începe ritualul prin curățarea feţei cu un gel care să elimine orice impuritate. Exfolierea cu săruri este recomandată persoanelor cu ten încărcat, fie că este vorba despre exces de sebuum, puncte negre sau acnee. Pentru acest tratament pot opta și cei care suferă de psoriazis. Asta nu înseamnă însă că același produs nu ar putea fi utilizat, cu același grad de eficiență, și de către persoanele care vor să își mențină tenul curat, chiar dacă nu au probleme dermatologice deosebite. Aplicate regulat, o dată sau de două ori pe săptămână, peeling-urile vor conduce la îmbunătățirea vizibilă a aspectului pielii. După exfoliere, puteți folosi o mască tot pe bază de săruri, care să calmeze și să energizeze tenul. La final, aplicați o cremă și masați. Aceasta va avea rolul de a proteja pielea pe parcursul întregii zile împotriva factorilor iritanți de mediu. Cremele care au în componență săruri de la Marea Moartă pot fi folosite pentru toate tipurile de ten.

Psoriazisul afectează aproximativ trei procente din populația mondială și, numai în țara noastră, se estimează că există peste jumătate de milion de persoane care se confruntă cu această afecțiune. Remedii există pe piața farmaceutică, dar sunt extrem de costisitoare. Specialiștii au descoperit relativ recent efectele sărurilor din Marea Moartă, iar în prezent aceste substanțe sunt utilizate în producerea tot mai multor tratamente. Sărurile au rolul de a atenua disconcortul produs de iritațiile pielii, dar acționează și pentru înlăturarea efectelor vizibile produse de psoriazis.

Scalpul și părul au nevoie de aceeași atenție din partea noastră. Persoanele care se confruntă cu apariția mătreții pot alege un șampon care calmează pielea iritată, ameliorează mâncărimea și previne re-apariția problemei. Ca urmare, părul va arăta sănătos și plin de vitalitate.